Schumiho exmanažér Willi Weber: Vzdal som sa nádeje, že Michaela ešte uvidím

Desať rokov uplynie 29. decembra odvtedy, čo sedemnásobný majster sveta formuly 1 Michael Schumacher utrpel na rodinnej lyžovačke s rodinou ...
  • Zdroj: Getty Images

Desať rokov uplynie 29. decembra odvtedy, čo sedemnásobný majster sveta formuly 1 Michael Schumacher utrpel na rodinnej lyžovačke s rodinou neďaleko francúzskeho Méribelu vážne, život ohrozujúce zranenia.

FOTOGALÉRIA: Willi Weber a Michael Schumacher

Od toho času rodina nevydala žiadne oficiálne vyhlásenie o stave legendárneho pilota, no špekulácie pokračujú. Nie špekuláciu, ale dojímavé osobné vyznanie najnovšie pridal Schumiho manažér Willi Weber (81).

„Už som sa vzdal všetkej nádeje, že ho ešte niekedy uvidím,“ prezradil v rozhovore pre kolínske noviny Express W. Weber, ktorý bol takmer štvrťstoročie nerozlučný so sedemnásobným majstrom sveta formuly 1. Weber, ktorý s Michaelom spolupracoval v rokoch 1988 až 2010, pre spomínané noviny priznal, že to, že Michaela už asi nikdy neuvidí, si spôsobil sám. Za najväčšiu chybu svojho života označil skutočnosť, že nenavštívil Schumiho v nemocnici v Grenobli, kam pýchu nemeckého športu po úraze na lyžovačke s vážnymi zraneniami previezli.

„Je mi to veľmi ľúto, ale viem, že za to, že som nenavštívil Michaela v nemocnici, si môžem sám. Trpel som ako pes, keď som počul, čo sa mu stalo, zasiahlo ma to do srdca a možno som z toho ,ochrnul‘, neurobil som správnu vec,“ sype si s odstupom času popol na hlavu exmanažér, ktorý sám nie je na tom zdravotne najlepšie.

Pred šiestimi rokmi ho postihla vážna mozgová príhoda, ku ktorej sa o čosi neskôr pridružili aj problémy s obličkami. „Chápem, že potom mi to Corinna už nikdy nedovolila... Vzdal som sa všetkej nádeje, že ho ešte niekedy uvidím,“ dodal zmierený Weber, ktorý, samozrejme, vie, že jeho stretnutie s Michaelom by nebolo príjemné.

Vie, že od nehody, od ktorej ubehlo desať rokov, neprišla žiadna pozitívna správa o jeho najmilšom zverencovi. Bohužiaľ, má pravdu. Z veľmi mála informácií, ktoré unikli v tomto desaťročí, vyplynulo, že Schumacher nemôže ani chodiť, ani rozprávať.

Corinna a Michael Schumacherovci na lyžovačke v Madonna di Campiglio v roku 2005. Práve lyžovačka o pár rokov neskôr sa pre Michaela stala osudnou.
Tragické výročie Schumachera: Blízky človek prehovoril o Michaelovi! Niečo sa chystá... Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});