Carlos Alcaraz predviedol najkrajší úder Roland Garros: Rozjasal divákov aj Novaka Djokoviča!

Neuveriteľné! Semifinále Roland Garros medzi Novakom Djokovičom a Carlosom Alcarazom bolo mohými označované za predčasné finále prestížneho ...
  • Zdroj: TASR/AP

Neuveriteľné! Semifinále Roland Garros medzi Novakom Djokovičom a Carlosom Alcarazom bolo mohými označované za predčasné finále prestížneho grandslamu. Od začiatku obaja tenisti predvádzali tie najlepšie svetové výkony. Blysol sa najmä mladý Španiel, ktorému po nádhernom údere zatlieskal aj súper.

FOTOGALÉRIA: Alcaraz vs. Djokovič

Na antukovom povrcho dlhodobo vládne Rafael Nadal, ktorého na slávny French Open ho nepustilo zranenie, a tak má Djokovič otvorenú cestu k rekordnému grandslamovému titulu. V semifinále sa mu ale do cesty postavila vychádzajúca hviezda svetového tenisu Carlos Alacaraz.

Obaja predvádzali od prvých sekúnd tenis tej najvyššej úrovne, ktorý zdvíhal divákov zo sedačiek. Najväčší „wow" moment prišiel v druhom sete, keď Španiel zahral víťaznú loptičku pozdĺž čiary. Za tento husársky kúsok mu dokonca zatlieskal aj jeho súper - legendárny Novak Djokovič.

Alcaraz zahral na sieti loptičku, ktorú ale Djokovič stihol odohrať a už-už to vyzeralo, že získa bod. Dvadsaťročný rodák z El Palmaru sa však nevzdal, loptičku dobehol a chrbtom ku kurtu dokázal získať fiftín. Táto nádhera okamžite očarila tenisový svet.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});