Veľké prekvapenie pre Lobotkov Neapol: Správa, ktorú nikto nečakal!

Tréner Luciano Spalletti (64) pravdepodobne skončí po sezóne na lavičke futbalového Neapola.
  • Zdroj: SITA/AP

Tréner Luciano Spalletti (64) pravdepodobne skončí po sezóne na lavičke futbalového Neapola.

V televízii Rai 3 to naznačil majiteľ úradujúcich majstrov Talianska Aurelio De Laurentiis.

Úspešný kouč si podľa neho chce dať na rok od futbalu pauzu. "Keď k vám niekto príde a povie, že odviedol maximum a ukončil tým jednu životnú kapitolu a napriek platnému kontraktu by si chcel vziať na rok voľno, čo by ste urobili? Má zmysel to zamietnuť?" uviedol De Laurentiis v talkshow "Che tempo che fa."

Šesťdesiatštyriročný Spalletti vedie Neapol od leta 2021. Tento rok získal s tímom po 33 rokoch taliansky titul a stal sa najstarším koučom, ktorý ovládol Serie A.

Jeho tím navyše došiel v Lige majstrov do štvrťfinále a celú Európu udivoval ofenzívnou hrou. "Pred sezónou sme sa rozlúčili s niekoľkými dôležitými hráčmi, nikto našim krokom neveril vrátane Spallettiho. On je ale výnimočný kouč, ktorý sa nestará o hráčsky trh, ale o trénovanie. Docenil silu nášho kádra a dosiahol skvelé úspechy. V živote musíte byť veľkorysý, je správne ho nechať ísť," povedal De Laurentiis.

Spalletti zatiaľ verejne neoznámil úmysel opustiť Neapol. V Taliansku sa skončí sezóna posledným kolom v nedeľu, Neapol privíta v súboji prvého s posledným Sampdoriu Janov.

Polievka stále čaká na premiérovú pozvánku do reprezentácie.
Z otca futbalistu Polievku je v Brne bezdomovec: Na ulici sa mi žije lepšie! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});