Z otca futbalistu Polievku je v Brne bezdomovec: Na ulici sa mi žije lepšie!

Píšu rozdielne životné príbehy! Kým útočník banskobystrickej Dukly Róbert Polievka (26) sa vyhrieva na výslní, z jeho otca je v Brne ...
  • Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Píšu rozdielne životné príbehy! Kým útočník banskobystrickej Dukly Róbert Polievka (26) sa vyhrieva na výslní, z jeho otca je v Brne bezdomovec. Skúsený futbalista si sťažovať nemôže.

Pomoc iným berie ako prácu. Možno i svoje osobné poslanie na tomto svete. Má súcit so sociálne slabšími ľuďmi, z ktorých viacerí skončili bez strechy nad hlavou vinou neočakávaných životných udalostí. „Raz mi doviezli chlapíka, ktorý žil osem rokov na ulici v Poprade. Bol v hroznom stave. Keď som ho uložil do vane, plakal a vravel mi, že sa tých osem rokov ani raz nekúpal. Kúpal som ho trištvrte hodiny. Našťastie mám veľmi dobrý žalúdok,“ opisoval Polievka starší.

Jeho syn sa môže čoskoro vydať tiež západným smerom. V zákulisí sa šepká, že od leta by mohol skončiť v jednom z troch českých špičkových klubov (Sparta, Slavia alebo Plzeň).

Otec je naňho hrdý za to, čo dosiahol. „Som rád, že je z neho dobrý človek a že sa mu darí. Viem, že by urobil čokoľvek, aby ma dostal z ulice. Niekoľkokrát mi ponúkal peniaze a skúšal mi ich dať aj cez moju dcéru, ale ja od nikoho nič nechcem. Peniaze by som dal ihneď iným bezdomovcom. Jeho snahu si napriek tomu vážim,“ dodal futbalistov otec.

Slovenskí mladíci proti USA podľa trénera nepredviedli dobrý výkon.
Slováci sú na MS v osemfinále! Do karát im zahrala prehra Tuniska Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});