Kapitán Marek Hrivík: Nerozumiem, ako sme to mohli takto spackať

Chceli sme tri body, máme jeden. No napokon aj jeden bod môže mať pre slovenských hokejistov cenu zlata. V závere základnej časti sa ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Chceli sme tri body, máme jeden. No napokon aj jeden bod môže mať pre slovenských hokejistov cenu zlata. V závere základnej časti sa však musia zverenci trénera Craiga Ramsayho spoľahnúť na pomoc ostatných. Najmä Švajčiarov.

FOTOGALÉRIA: Kazachstan - Slovensko

Slováci nezvládli druhú tretinu, v ktorej Kazaši otočili zápas. V tretej časti zavelil k obratu kapitán Marek Hrivík, po ktorého prihrávkach padol druhý i tretí gól a zápas napokon smeroval do predĺženia.

Hosťom Kristíny Pavlikovskej počas zápasu Slovenska s Nórskom bude bývalý slovenský hokejový reprezentant a tréner Ľubomír Pokovič.
MS v hokeji očami hostí Nového Času: Zápas s Kazachstanom rozobral Ľubomír Pokovič Zobraziť článok

„Nerozumiem, ako sme tento zápas mohli takto spackať. Nečakali sme, že sa v druhej tretine takto položíme. Potom sa to už ťažko dobiehalo, stálo to veľa síl,“ povedal po stretnutí pre RTVS kapitán Marek Hrivík, ktorý asistoval pri všetkých troch góloch Slovenska.

Vpravo slovenský brankár Samuel Hlavaj, vľavo hráč Kazachstanu Roman Starčenko a za ním slovenský obranca František Gajdoš v zápase.
Kazachstan – Slovensko ONLINE: Obrovské sklamanie! Slováci získali len bod Zobraziť článok

„Šance sme mali, Kazaši ale dobre bránili. Všetci stáli pred bránkou v domčeku, ťažko sa to prekonávalo,“ krútil hlavou Hrivík.

Aj on chcel víťazstvo pre trénera Craiga Ramsayho, pre ktorého to bol 123. zápas na slovenskej reprezentačnej lavičke, čím vytvoril rekord v počte zápasov, v ktorých viedol slovenskú reprezentáciu. Prekonal tak Júliusa Šuplera.

„Hrali sme pre Ramsayho, Slovensko a seba. Vedeli sme, že to je dôležitý zápas. Musíme sa ale pozerať dopredu a pripraviť sa na ďalšie dva zápasy v základnej časti,“ uzavrel Hrivík.

Odporúčame z TIVI.sk
 
});