Petra Vlhová o svojej budúcnosti: Čo bude ďalej? Nájsť motiváciu nebude ľahké

Tesne pred koncom sezóny navštívila slovenská lyžiarka Petra Vlhová (27) Olympijský dom vo švajčiarskom Lausanne. Tam poskytla exkluzívny ...
  • Zdroj: TASR

Tesne pred koncom sezóny navštívila slovenská lyžiarka Petra Vlhová (27) Olympijský dom vo švajčiarskom Lausanne. Tam poskytla exkluzívny rozhovor novinárovi Alessandrovi Poggimu.

FOTOGALÉRIA: Peťa Vlhová

Petra v ňom hovorila o rivalite s Mikaelou Shiffrinovou, ale aj o hľadaní motivácie v ďalšej sezóne.

„Rivalita medzi Mikaelou a mnou sa začala, keď sme ešte boli mladé. Stále mám naše fotky v juniorských pretekoch,“ začala Petra rozhovor pre olympics.com.

„Je pre mňa cťou lyžovať s Mikaelou, ale je to tiež ťažké, pretože je často odskočená. Najmä v tejto sezóne, ktorú mala naozaj dobrú. Niekedy rozmýšľam, že keby tu nebola, možno by som nevedela podávať také výkony, aké podávam teraz,“ vraví rodáčka z Liptova, ktorá v tejto sezóne triumfovala vo dvoch pretekoch Svetového pohára a v celkovom poradí skončila tretia.

Michal prelomil pomerne dlhé mlčanie.
Kyselica prelomil mlčanie o vzťahu s Petrou Vlhovou: Rozchod či spoločná dovolenka? Zobraziť článok

Medzinárodný olympijský výbor zdieľal na sociálnej sieti vyjadrenie Vlhovej o Shiffrinovej. Všimla si to aj držiteľka veľkého glóbusu z uplynulej sezóny Mikaela Shiffrinová. „Je to obojstranné, Petra,“ napísala Američanka.

Petra v uplynulej sezóne bojovala aj s motiváciou. Ako povedala, po zisku zlatej olympijskej medaily v slalome stratila chuť do lyžovania a chvíľu jej trvalo, kým sa vrátila odhodlaná bojovať.

„Mojím posledným snom bolo vyhrať olympijské hry a teraz potrebujem nájsť motiváciu na ďalší sen. A nájsť si niečo, za čo budem bojovať, nie je až také jednoduché,“ odkryla Petra svoje pocity.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová.
Vysmiata Vlhová v Jasnej: Aha, s kým strávila poslednú lyžovačku Zobraziť článok

Vlhovej sa na svetovom šampionáte nepodarilo získať medailu, vo SP si pripísala iba dve víťazstvá a v boji o veľký či malý glóbus nestíhala najmä za Shiffrinovou. Tretie miesto v celkovom hodnotení SP je tak vyjadrením Vlhovej uplynulej sezóny.

„Je to stále o hľadaní novej motivácie. Stále chcem lyžovať, chcem si to užívať a chcem byť na vrchole, medzi najlepšími,“ uzavrela v rozhovore Petra.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});