Zámorský expert na margo Filipa Mešára: Zaostáva, čakalo sa od neho viac

Slovenský hokejový útočník Filip Mešár z tímu Kitchener Rangers v kanadskej juniorskej OHL má za sebou základnú časť súťaže, ktorú ukončil ...
  • Zdroj: Getty Images

Slovenský hokejový útočník Filip Mešár z tímu Kitchener Rangers v kanadskej juniorskej OHL má za sebou základnú časť súťaže, ktorú ukončil sériou šiestich zápasov bez streleného gólu.

FOTOGALÉRIA: Filip Mešár

Zámorský expert Marc Dumont z portálu Montreal Hockey Now očakával od 19-ročného krídelníka vyššiu produktivitu, no uznal, že hrá v slabom tíme a stále si zvyká na život v Severnej Amerike. Verí tiež, že sa Slovák v budúcnosti viac presadí.

Dumont zaradil Mešára na 8. miesto v najnovšom výkonnostnom rebríčku talentovaných mladíkov v systéme klubu zámorskej NHL Montreal Canadiens na základe výsledkov z uplynulého týždňa. V dvoch stretnutiach počas sledovaného obdobia zaznamenal dve asistencie, celkovo nazbieral 51 bodov (17+34) v 52 dueloch tejto sezóny.

"Po raketovom štarte jeho produktivita výrazne klesla. Zrejme by sa lepšie rozvíjal v inom tíme, ale vzhľadom na jeho postavenie na drafte sa od neho očakávalo viac. Musíme však myslieť aj na to, akým výzvam čelí v prvej sezóne v zámorí. Nejde len o nový tím, súťaž či štadióny, ale aj o veci mimo ľadu, ktoré hráčom po príchode z Európy do Kanady chýbajú, napríklad rodina a priatelia," napísal expert o Mešárovi, ktorého si Canadiens vybrali na vlaňajšom drafte nováčikov do NHL z 26. miesta.

Odborník napriek tomu vidí v Mešárovi potenciál. "Stále patrí medzi najtalentovanejších útočníkov v systéme Canadiens. Keď bude v každom zápase častejšie strieľať na bránku, mal by byť omnoho produktívnejší. Zatiaľ v tomto smere zaostáva, aj keď v dueloch, v ktorých zaznamenal štyri či viac striel, takmer vždy bodoval." 

„Je kreatívny a keď sa naplno zapojí do hry, má ťah na bránku s pukom ako máloktorý hráč v lige. Najdôležitejšia bude v jeho prípade vyrovnanosť výkonov, no tú budeme môcť lepšie posúdiť až v budúcej sezóne," dodal Dumont.

Slovenský reprezentant Marko Daňo patrí v Třinci medzi opory.
Výrazný rukopis hráčov spod Tatier: Slováci z Třinca zarezali Spartu Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});