Ešte väčšie peniaze! FIFA navýšila odmeny pre kluby za účasť hráčov na MS

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) navýšila kompenzácie pre kluby za účasť hráčov na majstrovstvách sveta. Za vlaňajší turnaj v ...
  • Zdroj: TASR/AP

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) navýšila kompenzácie pre kluby za účasť hráčov na majstrovstvách sveta. Za vlaňajší turnaj v Katare si kluby celkovo rozdelili sumu 209 miliónov dolárov, no na najbližších svetových šampionátoch v rokoch 2026 a 2030 to bude až 355 miliónov dolárov. FIFA sa na tom dohodla s Evropskou klubovou asociací (ECA).

FOTOGALÉRIA: FIFA navýšila odmeny pre kluby za účasť hráčov na MS

Tieto peniaze slúžia pre kluby ako kompenzácie za uvoľnenie hráčov pre služby národného tímu a taktiež ako poistenie proti zraneniam v priebehu reprezentačných zápasoch. FIFA oznámila navýšení krátko potom, čo predstavila nový formát MS so 48 tímami. Na šampionáte v USA , Kanade a Mexiku v roku 2026 sa dohromady odohrá 104 zápasov, čo je o 40 stretnutí viac než doposiaľ.

Od roku 2025 sa navyše raz za štyri roky bude v novej podobe konať šampionát klubov pre 32 tímov, pričom v kalendári naďalej zostanú aj doterajšie MS klubov určené pre šampiónov jednotlivých kontinentov. Proti týmto revolučným novinkám a ďalším úpravam už teraz nabitého kalendára sa pred pár dňami rázne ohradili zástupcovia španielskej najvyššej súťaže, podľa ktorých FIFA úplne ignroruje možné dopady na národné ligy.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});