Robinho so zákazom opustiť krajinu: Čaká ho dlhý pobyt za mrežami?

Bývalý hviezdny brazílsky futbalista Robinho nesmie opustiť vlasť, kým súd nerozhodne o tom, či si odpyká trest odňatia slobody na deväť ...
  • Zdroj: TASR/AP

Bývalý hviezdny brazílsky futbalista Robinho nesmie opustiť vlasť, kým súd nerozhodne o tom, či si odpyká trest odňatia slobody na deväť rokov za znásilnenie v Brazílii alebo v Taliansku.

Sudca Francisco Falcao tiež nariadil 39-ročnému niekdajšiemu útočníkovi, aby do piatich dní odovzdal svoj cestovný pas. Odôvodnil to závažnosťou i medzinárodným dosahom zločinu a tiež finančnou situáciou Robinha, ktorá by mu mohla uľahčiť útek z krajiny.

Taliansky súd ešte v januári minulého roka potvrdil Robinhovi trest na 9 rokov za mrežami za hromadné znásilnenie ženy počas jeho pôsobenia v talianskom klube AC Miláno v roku 2013, odsúdili ho o štyri roky neskôr. Skutok sa mal udiať v noci, keď obeť oslavovala 23. narodeniny. Bývalý futbalista od začiatku popiera svoju vinu.

Robinho sa aktuálne nachádza vo vlasti, no Brazília svojich občanov nevydáva na výkon väzby v zahraničí. Ak však vycestuje do jednej z približne 70 krajín sveta, ktoré majú dohodu s Talianmi, môže putovať do väzenia.

Robinho počas hráčskej kariéry pôsobil aj v španielskom Reale Madrid, anglickom Manchestri City či tureckom Istanbul Basaksehir. V roku 2020 sa druhýkrát vrátil do brazílskeho FC Santos, v ktorom začal s futbalom. Klub s ním však rozviazal zmluvu už po necelom týždni pre odchod sponzora, ktorému sa nepáčilo Robinhove správanie sa k ženám.

Legendárny útočník Andrij Ševčenko bol medzi rokmi 2016 - 2021 trénerom ukrajinskej futbalovej reprezentácie.
Legendárny ukrajinský futbalista neváhal ani sekundu: Takto pomôže mestu, kde vyrastal Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});