Nový impulz pre klub z Liverpoolu: Pomôže skúsený kormidelník k záchrane medzi elitou?

Odvolaného Franka Lamparda nahradil na lavičke futbalistov FC Everton tréner Sean Dyche (51). Skúsený kouč podpísal v pondelok s vedením ...
  • Zdroj: TASR/AP

Odvolaného Franka Lamparda nahradil na lavičke futbalistov FC Everton tréner Sean Dyche (51). Skúsený kouč podpísal v pondelok s vedením klubu anglickej Premier League dvaapolročný kontrakt, vyprší mu v júni 2025.

Cancelo mieri podľa médií z Manchestru City na hosťovanie do Bayernu.
Nečakaný obchod medzi dvoma veľkoklubmi: Do Mníchova mieri hviezdny portugalský obranca Zobraziť článok

Premiéru na lavičke „Toffees" absolvuje v sobotnom domácom zápase proti lídrovi súťaže Arsenalu Londýn. „V tomto mužstve drieme kvalita. Musíme urobiť všetko pre to, aby sa prejavila. To je úloha mňa i celého realizačného tímu," uviedol nový kormidelník pre klubový web.

Dyche sa vracia do Premier League po deviatich mesiacoch, v apríli minulého roka s ním predčasne ukončilo spoluprácu Burnley. Trénerský post v Evertone prebral po tom, ako ponuku liverpoolskeho klubu odmietol Marcelo Bielsa. Podľa agentúry AFP Argentínčan nebol spokojný s kvalitou kádra, ktorý po sebe zanechal Lampard. Vedenie Evertonu rozviazalo zmluvu s bývalým stredopoliarom pred týždňom, po necelom roku jeho pôsobenia. Predchádzala tomu prehra v dôležitom dueli s West Hamom (0:2).

Everton v prebiehajúcej sezóne bojuje o udržanie sa v Premier League, po 20 kolách figuruje so ziskom 15 bodov až na 19. mieste tabuľky. Na sedemnásty Wolverhampton stráca momentálne dva body. „Karamelky" zostúpili z najvyššej súťaže naposledy v roku 1954.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});