Zámorský expert vychválil Tomáša Tatara: V tomto smere je najlepší!

Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar (32) síce nepatrí k lídrom tímu zámorskej NHL New Jersey Devils v produktivite, ale pokročilé ...
  • Zdroj: TASR/AP

Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar (32) síce nepatrí k lídrom tímu zámorskej NHL New Jersey Devils v produktivite, ale pokročilé štatistiky jasne ukazujú jeho pozitívny vplyv na výsledky mužstva.

Expert Nick Villano z portálu Puck and Pitchforks prišiel na to, že slovenský reprezentant je najlepší zo všetkých „diablov" v jednom ohľade - s ním na ľade Devils strelili v tejto sezóne oveľa viac gólov ako ich inkasovali pri hre piatich proti piatim.

Na archívnej snímke z 24. októbra 1957 18-ročný hokejista Chicaga Blackhawks Bobby Hull sedí v šatni v Chicagu.
Hokejový svet sa ponoril do obrovského smútku: Zomrel legendárny kanadský hokejista († 84) Zobraziť článok

Skúsený krídelník absolvoval v tomto ročníku aspoň desať minút pri hre piatich proti piatim v ôsmich rôzne zložených útokoch. Napriek tomu s ním na ľade New Jersey strelilo 39 gólov a inkasovalo iba 15. V januári tohto roka skóroval Tatar len raz, ale bol na ľade celkovo pri jedenástich strelených góloch. V doterajších 49 dueloch nazbieral 27 bodov (10+17) a na konte má aj 26 plusových bodov.

„Keď sa na túto štatistiku pozriete bližšie, padne vám sánka. Samozrejme, dá sa spochybniť, ale o niečom vypovedá. Tatar bol v tejto sezóne neuveriteľne efektívny. Aj keď často strieda formácie, robí rozdiel bez ohľadu na to, kde hrá. Ani preradenie do nižšieho útoku jeho čísla neovplyvnilo. Je ťažké povedať, prečo to tak je. Nejako dokáže udržať puk v útočnom pásme. Je dôvod, prečo ho tréner nasadzuje do prvej presilovkovej formácie. Na papieri nevyzerá ako dôležitý hráč, ale potrebujete kalkulačku, aby ste zistili, aký neskutočne pozitívny je jeho vplyv," napísal Villano o Tatarovi.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});