EYOF priniesol aj manželský stret: Slovenská trénerka proti mužovi!

Slovenské hokejové reprezentantky do 16 rokov síce nezvíťazili v piatkovom finále hokejového dievčenského turnaja na zimnom Európskom ...
  • Zdroj: SOŠV/Andrej Galica

Slovenské hokejové reprezentantky do 16 rokov síce nezvíťazili v piatkovom finále hokejového dievčenského turnaja na zimnom Európskom olympijskom festivale mládeže v Taliansku proti Češkám (1:4), no trénerka Nicol Lucák Čupková je spokojná aj so ziskom strieborných medailí.

Na podujatí opäť vyčnievala 14-ročná Nela Lopušanová, ktorú vyhlásili za najlepšiu útočníčku. Mala prsty aj v jedinom finálovom góle Sloveniek.

"Celkovo som s turnajom spokojná. V skupine sme odohrali kvalitné zápasy a videli sme, že nám rastie šikovná generácia dievčat smerom do budúcnosti. Vo všetkých skupinových dueloch boli naše hráčky lepšie a prestrieľali súperky," zhodnotila Čupková šampionát na oficiálnom webe Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH). Jej zverenkyne vyhrali svoju základnú skupinu a zdolali v nej aj fínske rovesníčky, vo finále však na Češky nestačili.

"Dievčatá bojovali do úplného konca. Dve tretiny držali krok so súperkami, ale, bohužiaľ, doplatili sme na naše nevydarené presilovky, v ktorých sme až dvakrát inkasovali. Na druhej strane, treba priznať, že Češky boli v tomto dueli lepšie. Zatiaľ čo v predchádzajúcich zápasoch na turnaji sme mali navrch my, tentoraz nás súperky prevýšili," skonštatovala trojnásobná najlepšia hokejistka na Slovensku.

Nela Lopušanová zaznamenala v štyroch zápasoch na turnaji 12 bodov za 6 gólov a 6 asistencií, no vo finále sa musela uspokojiť so ziskom asistencie. "Ihneď sme si s trénermi všimli, že súperky jej brnkajú na nervy. Je to však bežné, že tímy idú po hráčke takej kvality, ktorá vytŕča. Nele som situáciu nezávidela, mala to ťažké. Češky jej nedovolili hrať to, čo chcela," uviedla Čupková o najužitočnejšej hráčke tohtoročných majstrovstiev sveta hokejistiek do 18 rokov.

Pre trénerku slovenskej ženskej hokejovej šestnástky bol finálový zápas na EYOF špecifický, keďže na lavičke českého družstva stál jej manžel Jan Lucák. "Keď sme sa dozvedeli, že proti sebe nastúpime vo finále, prišlo podpichovanie. Pokračovalo to aj dopoludnia pred zápasom, ale počas duelu som na to nemyslela. Snažila som sa urobiť čo najlepšie svoju prácu a venovala som sa dievčatám," uzavrela Nicol Lucák Čupková.

Slovenské hokejistky získali striebro.
Pefrektné slovenské hokejistky: Vo finále EYOF získali striebro Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});