Stavjaňovi nevyšiel návrat na lavičku Nitry, Banská Bystrica rozstrieľala Spišskú Novú Ves

Utorňajší program Tipos extraligy priniesol dohrávku 12. a 17. kola. V repríze vlaňajšieho finále Nitra doma podľahla Slovanu Bratislava ...
  • Zdroj: TASR - Henrich Mišovič

Utorňajší program Tipos extraligy priniesol dohrávku 12. a 17. kola. V repríze vlaňajšieho finále Nitra doma podľahla Slovanu Bratislava 1:4. Banská Bystrica uspela v Spišskej Novej Vsi vysoko 7:2.

Na snímke brankár Andrej Košarišťan.
Košarišťan si po konci v Košiciach našiel nové pôsobisko: Upísal sa veľkému rivalovi Zobraziť článok

„Corgoni" prehrali už ôsmy zápas po sebe a v tabuľke im patrí posledná priečka. „Belasí" sa osamostatnili na čele tabuľky o tri body pred Zvolenom.

Nitrania nastúpili na zápas už aj so staronovým trénerom Antonínom Stavjaňom. Zápas začali aktívne a v úvodnom dejstve prestrieľali súpera 15:9. Domácich však opäť trápila mizerná koncovka, čo v ďalšom priebehu zápasu skúsení slovanisti využili. Hostia položili základ úspechu najmä v oslabeniach, ktorých ubránili až deväť.

Tipos extraliga - dohrávka 17. kola:

HK Nitra – HC Slovan Bratislava 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)
Góly:
57. Čederle (Sýkora) - 18. Haščák (Takáč), 25. Harris (Pecararo, Takáč), 47. Minárik (Petriska, MacKenzie), 54. Kytnár (Haščák).

Shane Wright gratuluje Jurajovi Slafkovskému k 1. miestu v drafte NHL 2022.
Budú lietať triesky! Wright sa vracia do NHL, Slafkovského čaká pikantný súboj Zobraziť článok

Víťazstvo režíroval tromi gólmi a celkovo šiestimi bodmi kanadský útočník „baranov" Kris Kontos. Gólovo sa presadil v presilovke, v oslabení aj počas hry piatich proti piatim.

Spišiaci prehrali štvrtý zápas po sebe a s 34 bodmi sú na priebežnom 6. mieste. Hráči Banskej Bystrice zvíťazili druhýkrát po sebe a s 29 bodmi im patrí 8. miesto.

Tipos extraliga - dohrávka 12. kola:

HK GROTTO Spišská Nová Ves - HC ´05 Banská Bystrica 2:7 (1:1, 0:3, 0:3)
Góly:
1. Majdan (Beaudry, Rapáč), 23. Majdan (Rapáč, Žiak) - 13. Jendek (Kontos, Björkung), 21. Tamáši (Kontos, Troock), 32. Kontos (Jendek, Ďatelinka), 40. Kontos (Jendek, Ďatelinka), 53. Kontos (Troock), 57. Jendek (Gabor), 59. Björkung (Kontos, Troock). 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});