Hokejoví poslanci Haščák a Skokan zaslali otvorený list: Od primátora chcú férovú šancu

Otvorený list pre primátora Popradu! Po októbrových komunálnych voľbách si tento post udržal Anton Danko (63), niekdajší špičkový hokejový ...
  • Zdroj: Archív D.S., autor, anc

Otvorený list pre primátora Popradu! Po októbrových komunálnych voľbách si tento post udržal Anton Danko (63), niekdajší špičkový hokejový rozhodca. Do mestského zastupiteľstva sa premiérovo dostali aj dvaja profesionálni hokejisti David Skokan (33) a Marcel Haščák (35).

A práve oni žiadajú primátora Danka, aby nezvolával rokovania na piatky, ale na stredy, pretože vtedy nemajú zápasové povinnosti vo svojich kluboch!

FOTOGALÉRIA: Hokejoví poslanci Haščák a Skokan zaslali otvorený list

Denníku Nový Čas sa dostal do rúk otvorený list zaslaný primátorovi Popradu, v ktorom hokejoví reprezentanti a rodáci spod Tatier žiadajú Antona Danka o ústretovosť. „Obraciame sa na Vás ako primátora mesta, ale aj bývalého športovca, hokejového rozhodcu, z čoho nám vyplýva, že pravidlá čestnej hry sú čímsi, čo by ste mali mať po rokoch účinkovania v tejto pozícii priamo v DNA. Ako začínajúci a úplne neskúsení komunálni politici sa totižto domnievame, že primátor by sa mal snažiť o zvolávanie zastupiteľstiev v takých termínoch, keď sa ho poslanci budú môcť zúčastniť, nie v tom jedinom možnom čase týždňa, keď veľmi dobre viete, že sa ho zúčastniť nemôžu. Stále však veríme, že tvrdošijné trvanie na piatkových termínoch zastupiteľstiev je len nejakým nedorozumením, nie zlomyseľnosťou,“ píšu hokejisti v liste, čím narážajú na to, že v minulosti boli rokovania dlhé roky v stredu a teraz sa to zmenilo na piatky.

„Pán Danko, riešením tejto situácie nie sú odporúčania, že sa máme vzdať mandátu. To je s dovolením, trochu bezočivé. My cítime zodpovednosť voči voličom, ktorí nám dali svoje hlasy. Nemienime týchto občanov sklamať. Dovoľujeme si Vás preto poprosiť, aby ste zastupiteľstvá zvolávali v termínoch, ako to bolo zvykom mnoho rokov doposiaľ. Veríme, že sa nám takto podarí obnoviť vzájomnú dôveru a nadviazať spoluprácu, ktorá bude prospešná pre naše mesto Poprad. My našu spoluprácu ponúkame, prosíme, aby ste nám k nej dali príležitosť,“ dodávajú hokejisti Haščák a Skokan.

Jakub Sedláček v drese HC Košice.
Na Slovensko sa vracia známa tvár: Niekdajší brankár Slovana v KHL sa upísal tomuto klubu Zobraziť článok

Danko: Nie je možné prispôsobovať sa dvom poslancom

Zvolení poslanci Marcel Haščák a Dávid Skokan vás v otvorenom liste žiadajú o prehodnotenie piatkových termínov zasadnutia mestského zastupiteľstva a ich návrat na stredu. Vyhoviete im?

- Ja som nikde na žiadnom fóre neuviedol, že mestské zastupiteľstvá sa budú konať vždy v piatky. Ide len o fabuláciu menovaných, ktorej sa, žiaľ, chytili všetky médiá. Zároveň musím poznamenať, že verejné vydieranie primátora v súvislosti s termínmi konaní mestského zastupiteľstva je v našej samospráve úplnou novinkou.

Aké sú objektívne dôvody na preferovanie piatkového termínu konania miestneho zastupiteľstva?

- Slávnostné zastupiteľstvá vrátane toho ustanovujúceho, ako aj prvého pracovného sa za mojej éry konali vždy v piatky. Toto nie je žiadna novinka. Do budúcnosti nemám preferovaný žiadny konkrétny deň v týždni. Zastupiteľstvá sa budú konať kedykoľvek, aj v piatky. Všetko bude závisieť od môjho pracovného programu, respektíve potreby napríklad mimoriadnych zasadnutí. Nie je možné sa prispôsobovať možnostiam dvoch poslancov.

Nazdávate sa, že by hokejisti, ktorí majú povinnosti v kluboch, nemali kandidovať za poslancov, aby k takýmto situáciám nedochádzalo?

- Keďže hokejové prostredie dobre poznám, viem, že v prípade tohto povolania je veľmi ťažké zladiť pracovné povinnosti s tými poslaneckými. Zvlášť v prípade Marcela Haščáka, ktorého uznávam ako vynikajúceho hokejistu a vážim si ho. Ale vykonávať pri povolaní hokejistu poslanecký mandát v Poprade z 350 kilometrov vzdialenej Bratislavy si neviem predstaviť. Pretože nejde len o účasť na zasadnutiach. Je rozdiel chcieť a môcť. Hokejisti i samotní Popradčania časom zistia, že takéto spojenie má svoje vážne úskalia.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});